ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП: Загубихме, желаем успех на ГЕРБ при съставянето на кабинет

Кирил Петков Асен Василев

"Ние ясно казваме, че сме загубили изборите. С 3%, както миналия път ги спечелихме с 3%. Това дава мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната." Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев, след като станаха ясни предварителните данни от предсрочните парламентарни избори.

Според Василев ни чака нелека зима. Той пожела на ГЕРБ успех в сформирането на правителство. "Техният успех е успех на всички българи. Ако ние нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдаме, независимо кой за кого е гласувал", добави той. И подчерта, че от ПП са дълбоко несъгласни с начина, по който ГЕРБ са управлявали страната, но "българските граждани са се произнесли".

"От ГЕРБ носят огромна отговорност. Сега е техен ред да направят коалиция. Народът им даде мандата. Ние обещахме, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена от нас. Ние като политици ще бъдем хората, които като обещаят нещо, ще изпълнят това обещание", увери другият съпредседател на формацията Кирил Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст