ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков: Може да има кабинет със “златен пръст” на “Възраждане”

Министерски съвет Кирил Петков награди 25 ученици за високи резултати на международни състезания

"Мисля, че е задължително ГЕРБ да сформира правителство, защото в противен случай ще се окаже, че през цялото време са имали една реторика – че знаят как да въведат ред в хаоса и всички техни обещания, а реално не могат да носят политическата отговорност." Това заяви пред БНТ лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. ПП ще е в позиция на конструктивна опозиция, добави той. "Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ", категоричен е той.

Според него от резултатите е видно, че от ГЕРБ имат много голям избор. "Обявиха преди изборите, че ДПС е логичен коалиционен партньор. След ДПС имат най-различни възможности. Например със "златен пръст" от "Възраждане". ГЕРБ едно време бяха направили коалиция с "Атака", явно нямат проблем със силно националистични формации. При всички тези възможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител", счита Петков.

По думите му ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Ще се борим с "всичко, което върви срещу модела "нулева толерантност към корупцията", ще бъдем гласна опозиция", увери той.

Съпредседателят на ПП отбеляза, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев "Български възход". Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията, счита той.

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и "Демократична България". "Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център", уточни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст