ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Германия може да съкрати доставките на енергия в съседните страни

Природен газ

В предстоящата зима Германия може да реши да намали обема на доставките на енергия в съседните страни, за да избегне режим вътре в страната. Това пише Financial Times като ес позовава на техническия директор на най-големия от четирите оператори на електрически мрежи в Германия – Amprion, Хендрик Нойман.

„В сегашните условия има вариант Германия да помисли за спестяване и да ограничи износа на електроенергия за Франция и други страни“, отбелязва Нойман.

Според него има вероятност енергийните доставки да бъдат намалени с няколко часа. Но дори такова намаление може да причини сериозен енергиен дефицит във Франция, която беше един от най-големите купувачи на енергия от Германия.

На 2 октомври ръководителят на Федералната мрежова агенция (регулаторът на Германия) Клаус Мюлер каза, че Германия е изправена пред недостиг на природен газ поради нежеланието на частните немски домакинства да пестят гориво.

Преди това пресслужбата на германското министерство на икономиката и опазването на климата съобщи, че правителството на страната реши официално да отмени данъка върху газа от населението, което преди това предизвика много спорове в обществото.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст