ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Популярността на Байдън отново спадна

Джо Байдън световна среща на върха за климата (АП)

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън e спаднал още повече тази седмица и е близо до най-ниското равнище, отбелязвано по време на управлението му, в момент, когато остават само пет седмици до изборите в средата на мандата на 8 ноември, показва проучване на Ройтерс и Ипсос.

Извършеното в рамките на два дни национално проучване е показало, че 40% от американците одобряват работата на Байдън, което означава спад спрямо 41%, отчетени предишната седмица.

Популярността на президента на САЩ спадна до 36% през май и юни, което засилиочакванията, че неговата Демократическа партия може да загуби контрола над Камарата на представителите на САЩ през ноември, а вероятно и над Сената, припомня Ройтерс.

Байдън встъпи в длъжност през януари 2021 г. на фона на пандемията от КОВИД-19, като мандатът му беше белязан от икономическите последствия от глобалната здравна криза, включително рязко нарастваща инфлация. Последното проучване на Ройтерс и Ипсос, проведено онлайн на английски в САЩ, се базира на отговорите от 1003 пълнолетни, включително 448 демократи и 383 републиканци. Точността му е в рамките на четири процентни пункта.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст