ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Повторната проверка на изборните резултати продължава

ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите  за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври жребий

Продължава да тече повторното въвеждане на данни от изборните протоколи и проверката на Централната избирателна комисия (ЦИК), с цел да се отстранят несъответствията. Крайният резултат от предсрочните избори на 2-ри октомври ще бъде обявен, след като от ЦИК завършат работата си.

За днес, на 5-и октомври, е насрочено заседание на комисията, на което да бъдат обявени окончателните резултати. По закон от ЦИК са длъжни да обявят всички получени гласове и разпределението на мандатите не по-късно от четири дни след получения вот. Така крайният срок на избирателната комисия е до четвъртък – 6-и октомври.

На 4-и октомври приключи приемането на изборните протоколи от районните избирателни комисии. От ЦИК обявиха, че  е възможно да има някакви минимални размествания в позициите. На страницата на Комисията има обявено сто процентно въвеждане на протоколите от секционните избирателни комисии в РИК в страната и от СИК в Централната избирателна комисия извън страната.

Най-късно на 9-и октомври ще станат ясни имената на народните представители, които ще влязат в следващия 48-и парламент. След като от ЦИК обявят окончателното  разпределение на мандатите по партии и райони, всяка политическа формация трябва да излъчи своите депутати.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст