ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ако ние бяхме лошите, сега трябва лесно да сформират правителство

проф. Андрей Чорбанов

Напуснахме коалицията, защото не се спазваше коалиционното споразумение. Ако се приеме, че ние сме били лошите момчета, както често се проповядва в редица медийни пространства, би следвало сега да няма проблем и много лесно да се сформира каквото и да е. В личен план смятам, че за себе си съм бил честен и почтен в решенията, които съм взел. Това каза пред БТВ проф. Андрей Чорбанов от „Има такъв народ“.

„Оказа се, че всички близки и приятели са гласували срещу мен, за да мога да се върна в Института. Фактът, че не сме преминали бариерата, за мен е добър“, пошегува се той по повод изборните резултати на представляваната от него партия.

„Винаги съм възприемал себе си като експерт. Политик е широко понятие, което хората не си обясняват какво е. Да правиш политика е да можем да реализираш идеи, които са добри за обществото и групи хора. Като експерт съм влязъл в „политиката“, каза още той.

"Теми като развитие на образованието и науката почти не бяха споменавани в предишни народни събрания. Идеята беше да обясня на хората, че даването на пари за наука е свързано с генериране на експерти във всякакви области на познанието. Даването на пари и отделянето на бюджетни средства за наука – обществото ползва такива хора: пандемии, земетресения, пожари. Ако не генерираме експерти, трябва да ги внасяме от чужбина и да даваме много пари за това“, смята още проф. Чорбанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст