ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Намалиха безплатните противогрипни ваксини за възрастните

кастрация инжекция спринцовка

С 40 000 по-малко в сравнение с миналата година ще бъдат безплатните противогрипни ваксини за възрастните тази есен, съобщават от БНР. За тази година от Здравното министерство са закупили 190 000 дози, които вече се разпределят към кабинетите на личните лекари и до 14-ти октомври всички медици, заявили количества, трябва да разполагат с противогрипните ваксини. 

Безплатна ваксина срещу сезонния грип може да си постави всеки желаещ, навършил 65 години, след като личният му лекар заяви нужните количества и те му бъдат доставени. Тази година противогрипните ваксини са насочени срещу четири щама: "Виктория", "Дарвин", "Австралия" и "Пукет".

От Здравното министерство подчертават, че ваксинацията срещу COVID-19 няма общо с тази срещу грип, като човек може да се ваксинира и срещу двата вируса едновременно, при условие, че не го инжектират на една и съща ръка.

По данни на Здравното министерство, в аптечната мрежа има налични противогрипни ваксини за свободна продажба, като за тази година са предвидени близо 110 000 дози.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст