ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Таксиметровият шофьор е бил в нарушение, обяви прокуратурата

таксита

17 свидетели са разпитани във връзка с инцидента от събота вечерта (8 октомври), при който след сбиване почина таксиметров шофьор. Търсят се и записи от камери в района, съобщиха от Софийската градска прокуратура (СГС). Показанията им обаче не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата – починалият или обвиняемият, първи нанася удар на другия, допълват от прокуратурата.

От държавното обвинение представят следните факти за това какво се е случило на 8 октомври вечерта. Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, управляван от починалия Х. Й., се движи в посока обратна на посоката за движение по ул. „Рибен буквар“ в столичния ж. к. „Разсадника-Коньовица“.

По ул. „Хъшове“, перпендикулярна на ул. „Рибен буквар“, се движи автомобил, управляван от приятелката на обвиняемия Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиняемият Й. И. Двата автомобила се засичат и спират. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква спор по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия. Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция.

Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия. Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор.

Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му. Към момента се установява, че не отговарят на истината медийните твърдения, че е имало голям брой хора – 10 или 7 човека, заедно с обвиняемия Й. И., които са участвали в сбиването, казват от прокуратурата.

Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор делото да бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София и от Върховна касационна прокуратура. Обвинението, повдигнато на Й.И. на 9 октомври, му е предявено и в присъствието на защитници той е дал обяснения, съобщават от Прокуратурата. Извършено е освидетелстване на обвиняемия, при което са документирани нараняванията по тялото му. СГП е дала указания да бъде назначена съдебномедицинска експертиза. От обвиняемия са снети и образци за сравнително изследване с негово съгласие. Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия. Все още не е готова съдебномедицинската експертиза на починалия, която следва да даде предварително заключение относно причината за смъртта му.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст