ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правителство е възможно от третия мандат

Румен Гечев

Има вариант да се състави правителство, ако се предложи програма, която отговаря на интересите на България и ще успее да помогне на страната да премине през зимните месеци.

Това обяви проф. Румен Гечев от БСП, уточнявайки, че преговори може да се водят с всички политически сили, освен с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане”.

"Ще водим разговори с другите потенциални партньори и ще направим всичко възможно. Ние сме убедени, че е по-добре да има редовен кабинет, отколкото служебен. Малко е вероятно с втория мандат да се състави правителство. По-скоро това ще стане с третия”, допълни Гечев.

Той коментира и камиона, за който се твърди, че е преминал през България и е взривил Кримския мост: "Искаме да се изчисти името на страната ни. Ние се обръщаме към Президентството, защото в момента имаме служебно правителство. Българските служби също трябва да си свършат работата", уточни още политикът от левицата.

Той подчерта, че е малко вероятно, а дори и изключено, България да е участвала в такава "терористична операция". Изрази категоричната позиция, че страната ни не бива да бъде въвличана във войната и да изнася оръжия.

Определи  като много странно обвързването на БСП с някакви руски интереси. "Ние сме Българска социалистическа партия и защитаваме интересите на българския народ и нашите избиратели", подчерта Гечев, като добави, че специални отношения с други посолства и други страни имат други някои колеги.

На въпрос дали от БСП признават референдумите за присъединяване на украински територии към Русия, той обясни: "Ние не сме взели решение на Национален съвет. Не съм аз човекът, който ще признава или не такива територии. Има си Устав на ООН и международно право”.

По отношение доставките на оръжие за Украйна, Гечев бе категоричен, че нищо не може да накара левицата да промени позицията си – тя защитава позицията, че България трябва да стои далеч от военния конфликт.

"Военните действия се водят не между Украйна и Русия, а на територията на Украйна. И там участва цялата организация на НАТО, под ръководството на САЩ. Битката индиректно е между НАТО и Русия", поясни Румен Гечев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст