Малина Чавдарова ще поеме поста директор „Човешки ресурси“ във Vivacom

Малина Чавдарова ще поеме поста директор „Човешки ресурси“ във Vivacom

Ключова кадрова промяна предстои в началото на следващата година във Vivacom. От януари 2023 Малина Чавдарова, която е част от екипа на „Човешки ресурси“ в компанията вече 15 години, ще оглави дирекцията, след като дългогодишният ръководител Галина Софрониева се пенсионира. Промяната ще влезе в влиза от 1 януари 2023 година.

Своята изключителна 30-годишна кариера Галина Софрониева започва като специалист в компанията, след което преминава през различни ръководни позиции, а през последните седем години е начело на дирекция „Човешки ресурси“. Част е от всички мащабни проекти, свързани с трансформацията на телекома. През 2018 г. печели приза HR директор на годината от Българската асоциация за управление на хора, а от март 2022 година е член на УС на организацията. Малина Чавдарова има над 15 години опит в човешките ресурси, придобит изцяло в рамките на Vivacom. Започнала като стажант, тя преминава през различни позиции и отговорности, свързани със структурни промени и трансформации, подбор и програми за развитие на служителите, системи за бонусни и комисионни схеми, вътрешни политики за възнаграждения и управление на годишното представяне.

Професионалният път на двете дами е пример за възможностите за израстване и приемственост във Vivacom, допълнително развити и надградени през последните две години. Неслучайно, малко след като стана част от United Group и промени статуквото на пазара на телекомуникационните услуги с лансирането на редица иновации в сектора, Vivacom постигна и върхово признание като работодател. В среда на обща икономическа несигурност и предизвикателства в страната компанията се нареди в топ 10 на най-желаните работодатели в България през 2022 година, според последното издание на престижното проучване Employer of Choice.

Телекомът, в който работят 4500 служители, отбелязва най-висок скок в класацията – с цели 40 позиции спрямо миналогодишното издание, като вече е на 10-о място, със сериозна преднина спрямо останалите участници на телекомуникационния пазар. Признанието е и на фона на общото отстъпление на технологичния сектор от водещите позиции в класацията.

„Доверие, приемственост, прозрачност, непрекъсната обмяна на знания и опит между различни специалисти и много добри възможности за развитие в една динамична компания с ясно изявени иновативен дух и лидерство – това са само част от причините, заради които Vivacom e толкова желан работодател. Високата оценка би била невъзможна без огромния принос на Галина Софрониева, на която благодаря за всичко, както и на Малина Чавдарова, която ще продължи отличната работа на направление „Човешки ресурси“ в следващия етап от развитието ни“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

„Завършвам професионалната си кариера с благодарност за всички стъпки от дългия път, който извървях заедно с прекрасния екип „Човешки ресурси“ на безспорния лидер на телекомуникационния пазар. Особено удовлетворение в този момент ми носи успехът и признанието, които получихме тази година – Vivacom да заеме заслужено мястото си в топ 10 на най-желаните работодатели в страната. Тази висока оценка е още по-значима, защото идва в една много предизвикателна година“, коментира Галина Софрониева, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

„С благодарност и огромна мотивация поемам по стъпките, които заедно с Галина и целия екип направихме, за да бъде Vivacom предпочитаната среда за най-добрите кадри в телекомуникационния бизнес – защото те са ключът към още по-успешното ни бъдещо развитие“, коментира Малина Чавдарова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *