Още в първия ден в НС бяха внесени предложения за промени в ИК

Откриване на парламента

Още в първия ден на 48-ото Народно събрание част от партиите внесоха  различни предложения за нормативни промени, свързани с антикорупционното законодателство и поправки на Изборния кодекс.

ДБ внесе множество различни текстове, свързани с поправки в Наказателно-процесуалния кодекс и отбраната и въоръжените сили.

Дясната коалиция предвижда и механизъм за разследване на главния прокурор и неговите заместници, което да ограничи фактическата им власт.

В деловодството на парламента е внесено и проекторешение на ДБ за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна.

Още в първия ден на 48-ия парламент от ПП внесоха Закона за противодействие на корупцията, който определят като основен приоритет.

Текстовете предвиждат антикорупционната комисия да има разследващи функции, както и възможност за обжалване на отказите на прокуратурата да образува разследване.

От БСП внесоха в деловодството на парламента предложения за промени в Изборния кодекс, с които се връща възможността за гласуване и с хартиена бюлетина, както и предложения за безплатни учебници до 12 клас.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *