ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията погна айтоски търговец за източване на ДДС

полиция

Полицията в Бургас извършва мащабна акция срещу източване на ДДС. Установено е търговско дружество със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47-годишен български гражданин, което извършва внос на големи количества строителни материали от Турция, Гърция, Румъния и други държави от Европейския съюз.

С цел избягване установяването и плащането на данъчни задължения, стоката преминава документално през различни фирми "бушони", стопанисвани от безимотни лица, а в действителност се разтоварват в складове, собственост на айтоската фирма.

До момента е констатирано, че по посочения механизъм само от месец април досега фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.

Има данни, че освен на занижени стойности внасяните строителни материали – тухли, дървен материал, различни видове желязо и други, не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството както на сгради, така и на промишлени съоръжения.

По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст