ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП канят партиите на публични консултации

Парламент ПП

"Продължаваме Промяната" кани всички парламентарно представени партии на публични консултации. Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание Асен Василев.

"Кризата е безпрецедентна. Ние знаем, че е много трудно да се излезе от нея", подчерта Василев.

Консултациите ще се проведат днес, на 20 октомври, от 12 ч. в зала "Запад" на Народното събрание.Те ще бъдат излъчени онлайн.

"Този процес работи доста успешно преди 10 месеца. Важно е да се каже, че единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма задкулисни договорки и сделки, е да отворим дебата пред очите на всички", обясни бившият премиер Кирил Петков. Поканата е отворена към всички, поясни той. Дори и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Малко по-рано днес, на 20 октомври, преди днешното заседание, Асен Василев заяви, че ротационният принцип в такова изнервено положение е неразумно предложение за избиране на председател на парламента.

Вчера, на 19 октомври, след две гласувания в два тура така и не се стигна до разбирателство. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст