ПП канят партиите на публични консултации

Парламент ПП

"Продължаваме Промяната" кани всички парламентарно представени партии на публични консултации. Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание Асен Василев.

"Кризата е безпрецедентна. Ние знаем, че е много трудно да се излезе от нея", подчерта Василев.

Консултациите ще се проведат днес, на 20 октомври, от 12 ч. в зала "Запад" на Народното събрание.Те ще бъдат излъчени онлайн.

"Този процес работи доста успешно преди 10 месеца. Важно е да се каже, че единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма задкулисни договорки и сделки, е да отворим дебата пред очите на всички", обясни бившият премиер Кирил Петков. Поканата е отворена към всички, поясни той. Дори и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Малко по-рано днес, на 20 октомври, преди днешното заседание, Асен Василев заяви, че ротационният принцип в такова изнервено положение е неразумно предложение за избиране на председател на парламента.

Вчера, на 19 октомври, след две гласувания в два тура така и не се стигна до разбирателство. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST