Служебното правителство не загуби нито секунда в политически игри

Министерски съвет Гълъб Донев

"Започването на бюджетната процедура навреме и разумното отношение на народните представители към парите на държавата е от първостепенна важност", това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

"Министърът на финансите Росица Велкова и нейният екип имат готовност да запознаят детайлно народните представители с различните сценарии, по които работим", уточни още Донев. Той припомни, че е възможно да има изслушване на финансовия министър, но само ако бъде изпран председател на Народното събрание.

"Продължаваме работата ни по един от основните приоритети, които си постави служебното правителство още от първия ден от встъпването в правомощията си. Това е подготовката на проектозаконите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Подготвили сме почти целия пакет от законопроекти, свързани с второто плащане по плана. Днес предстои да разгледаме още два – Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие", поясни Гълъб Донев.

Той обясни, че внасянето в Народното събрание на вече приетите от правителството законопроекти също зависи от избора на председател на законодателния орган. Той е на мнение, че настоящият служебен кабинет заслужено си е спечелил оценката на "правителство на действието".

"За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от режима на пауза. Служебното правителство не си позволи да губи дори секунда в политически игри и процедури. Пропиляното политическо време изяжда от времето ни като общество. Хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да бъдат зрители на политически спектакли. Резултатите от последните парламентарни избори го доказват.

Вотът на избирателите за "Не подкрепям никого" и ниската избирателна активност ни показаха, че тези, които не подкрепят никого, бяха на косъм да прехвърлят четирите процента. Призивът ми е за работа и отговорност и към българските граждани, които не са представени в парламента", добави служебният премиер Гълъб Донев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *