За месец в БАИ са постъпили нови седем инвестиционни проекта

бизнес

Само за последния месец в Българската агенция за инвестиции са постъпили нови седем инвестиционни проекта от секторите производство, IT и складиране.

В процес на сертифициране в момента са 48 инвестиционни проекта за близо 2 млрд. лв. като по тях се очаква да бъдат разкрити над 3 600 нови работни места за следващите 2-3 години. Инвестиционните проекти са предимно в сектор производство и складиране.

От началото на годината до момента по Закона за насърчаване на инвестициите в Българската агенция за инвестиции са изготвили положителни становища и Министерство на иновациите и растежа е сертифицирало 18 проекта на стойност 328.917 млн. лева. Те имат потенциал да разкрият нови 2 445 нови работни места. Инвестициите са предимно в секторите производство, информационни технологии, складиране и съхраняване на товари, здравеопазване.

Усилено се работи по привличането на нови 14 потенциални инвестиции за над 2,5 млрд. евро., като се предвижда разкриване на над 5000 нови работни места. Освен това България е в усилена конкуренция с други държави от региона за привличането на 3 стратегически инвеститора от автомобилния сектор, които съществено ще допринесат за икономическото развитие на страната.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *