ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БТПП подпомага работодатели при наемане на служители от трети страни

бизнес

Българската търговско-промишлена палата заедно с партньорите си от Върховния комисариат за бежанците на ООН, Каритас София, Фондация #За доброто, Фондация Humans in the Loop, КАТРО  България, Асоциация за развитие на София и много партньори, предлагат сътрудничество на български фирми за наемане на служители от трети страни. Става въпрос за тези, които желаят да наемат жени от други страни, включително мигранти и бежанци, уточниха от работодателската организация.

Жените са от различни възрастови групи и търсят работа на пълно или гъвкаво работно време. Могат да заемат свободни работни места в ресторанти и други места за хранене, търговска мрежа, сферата на услугите, онлайн услуги, производство и други – както в София, така и в страната.

Хората, търсещи работа, са от: Украйна, Сирия, Нигерия, Пакистан, Ирак, Афганистан, Ливан и други страни. Владеят български, руски, английски, френски и други езици в различна степен. Сред тях има както завършили висше образование, така и с гимназиална подготовка.

БТПП ще проведе трудова борса между работодатели и търсещи работа от други страни на 17 ноември 2022 г. като дейност по европейски проект RIDE. Целта е  подпомагане контактите между работодатели и  служители – жени мигранти и бежанци.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст