ПП подкрепи Вигенин за председател на парламента

Откриване на парламента Кирил Петков

От "Продължаваме промяната" подкрепиха Кристиан Вигенин от БСП за председател на Народното събрание. Това потвърди съпредседателят на ПП Кирил Петков в кулоарите на парламента. Още сутринта от партията обявиха, че няма да правят нова номинация, а ще подкрепят кандидатурата на социалистите. Тази стъпка обаче не успя да реши проблема с избора и засега новото Народно събрание все още е без председател. 

"Беше умна стратегия, проявихме лидерство, оттегляйки кандидатите на първата и втората политическа сила. Призовахме да се гласува за кандидат, за когото всички мислим, че става. Подкрепихме Вигенин, има хора в този парламент", каза съпредседателят на ПП. По думите му две са стъпките за преодоляване на кризата – от ГЕРБ са направили първата стъпка в това, че са оттеглили своя кандидат, сега трябва да направят и втората – да гласуват за друг кандидат, който има шанс да събере мнозинство. И ако всички партии следват тези два похвата, ще минат на следващото ниво на решаване на проблемите. Попитан дали за председател може да бъде избрана Надежда Йорданова от "Демократична България", Петков отговори, че вярва, че и в ДБ има много достойни хора.

На въпрос дали ПП ще търси контакт с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той отвърна, че от партията му са готови да говорят с всеки в парламента, но само в тази сграда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *