Готови сме да си сътрудничим с всички партии в парламента

Учредяване на партия "Български възход" Стефан Янев

Със заявка за готовност за работа с всички парламентарни групи започна срещата на представителите на „Български възход“ с контактната група начело с Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 до 2017 г. и бившия външен министър Соломон Паси.

В началото на разговора в сградата на Народното събрание президентът (2012-2017) Плевнелиев благодари на парламентарната група за уважението, за диалога и за правилния подход. Зад всеки успех се крие правилният подход, отбеляза той.

"Когато политическите партии се оградят в окопите, не си говорят, не търсят диалога, не търсят съгласието, ние няма да успеем", коментира Плевнелиев. Той отбеляза, че тези консултации по никакъв начин не целят създаването на каквото и да било правителство или коалиции, а търсенето на решения и на съгласие.   

Виолета Комитова, заместник-председател на ПГ на "Български възход", отбеляза, че само чрез взаимодействие между отделните политически партии могат да се решават проблемите на българското общество.

"Ние се отзовахме на вашата покана, за да покажем, че ще съдействаме, ще сътрудничим и ще търсим решения с всички партии в българския парламент", посочи тя.

Комитова коментира, че е била много учудена от това, че евроатлантически партии в парламента са в "някакво жестоко стълкновение". "Смятам, че това трябва да се преодолява, ако те наистина са евроатлантически", допълни тя. 

По-рано днес контактната група имаше среща с представители на ПГ на ГЕРБ-СДС. Официален отказ за разговор е получен от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". В понеделник предстои среща с ДПС. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст