ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков: България е изправена пред три огромни риска

кирил петков

В петък поставихме една фасада за председател на парламента. С този избор се върнахме в годините на прехода. За мен най-добрият вариант беше "Демократична България " да издигнат кандидатура. Тогава ние, ГЕРБ, които се кълнат в евроатлантизъм, БСП, като стар коалиционен пратньор, щяхме да го подкрепим. Вместо това ние избрахме фигурата, която със сигурност не е най-подходящата и консенсусната.

Това каза пред NOVA бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"В момента се отваря вратата за връщането на манипулациите на изборите. Това става чрез идеята за връщане на хартиената бюлетина. Ще се върнем към чувалите, подправянето на протоколи. Да, БСП си казват, че са за хартиената бюлетина. За нас това не е добро решение. Ако те преценят, че това е лошо за България, ние винаги сме отворени за разговори за тях. България е изправена пред три огромни риска. Първият е партиите на статуквото да се върнат на власт. Вторият е идеите на "Възраждане" за референдуми за членството ни в ЕС и НАТО. Третият огромен риск е говореното за президентска република", каза още той.

"От ПП сме категорични, че ще си спазваме обещанията, които сме дали преди изборите. Първото важно е, че ние в безпринципни коалиции няма да участваме. Второто важно за нас са тези 16 политики, които сме обявили. Ние категорично ще подкрепим тези 16 политки, независимо кой ще ги предложи. Примерно, ГЕРБ правят правителство и те може да са сигурни, че ние ще ги подкрепим за тези 16 приоритета. Ние ще сме предвидима и конструктивна опозиция", зарече се Петков. 

"В петък се разочаровах от БСП. Ние ще защитаваме интересите на българските граждани и ще изпълняваме обещанията си. Ние не сме затворили вратата за никого. Надявам се БСП сами да си определят политиките – ще се коалират с хора, които са виновни за корупцията в България. Ако те утре гласуват за хартиената бюлетина, няма как да говорят, че са партия на промяната и в същото време да връщат практики, които са част от задкулисието. Време е политиците да си спазват обещанията", завърши Кирил Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст