ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се овърта

атанас атанасов

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се овърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атансова и оттам отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от "Демократична България" коментира избора на председател на 48-ото Народно събрание по БНТ.

По думите му нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред. Имаше тежки спекулации от страна на ГЕБР кой какво е предложил. Ние гласувахме против избора на Вежди Рашидов с аргумента, защото управлението в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ.

В "Демократична България" не са обсъждали своя кандидатура за председател на Народното събрание, каза Атанасов.

"Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко си отива от политиката", допълни Атанасов.

Припомни, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ за Украйна.

Атанас Атанасов не изключва да се стигне до трети мандат като е интересно кой ще го получи. Според Атанасов тези, които са свалили предишното правителство, трябва да поемат отговорността сега. Обвини, че ГЕРБ са купували гласове този път, а служебният кабинет не е противодействал, защото се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.

Според Атанасов зад избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание стои договорка за връщане на хартиената бюлетина.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст