ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Масова чистка сред полицейски шефове в столицата

МВР Иван Демерджиев

В края на мандата си – ако бъде избрано редовно правителство, разбира се – служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ще бъдат направени множество рокади на полицейски шефове в София.

Рокадите ще засегнат районните управления в СДВР. Повод за тези рокади бяха извършените многобройни проверки. "Хората, които ще сменим, не са осъществявали полицейски"чадър" върху никого, но от гледна точка на ръководството на МВР те не са осъществили  достатъчен контрол, не са създали необходимата организация, за да не се стига до случаи като случая "Семерджиев" и случая с катастрофата на околовръстното и още няколко фрапантни случаи, на които станахме свидетели през последните седмици. След като анализирахме ситуацията, стигнахме до извода, че без да се направят рокади, няма как да обезпечим добрата организация и добрия контрол в тези районни управления", заяви Демерджиев.

Той уточни, че е предложил на директора на СДВР старши комисар Калоян Милтенов да излъчи екип, на който може да разчита и който да осигури такъв начин на управление на полицейските управления, че занапред да не ставаме свидетели на гореспоменатите случаи.

Вътрешният министър обяви и конкретните промени:

Второ РПУ – на мястото на комисар Венелин Станков ще бъде назначен инспектор Иван Дойчев, разузнавач трета степен, Втори сектор към отдел "Противодействие на криминалната престъпност при СДВР.

Трето РПУ – на мястото на комисар Александър Александров ще бъде преназначен главен инспектор Ивайло Величков, началник Втори сектор в отдел "Икономическа полиция" при СДВР.

Четвърто СДВР – на мястото на комисар Румен Костадинов ще бъде преназначен главен инспектор Кристиян Тонев, началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Първо РПУ.

Пето РПУ – на мястото на комисар Мариета Иванова ще бъде преназначен главен инспектор Пламен Максимов, началник на Пети сектор в отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР.

Шесто РПУ – на мястото на комисар Делян Гешев ще бъде преназначен комисар Пламен Колев, зам,-началник на отдел "Охранителна полиция" при СДВР.

Седмо РПУ – на мястото на комисар Ани Петрова ще бъде преназначен главен инспектор Радостин Ангелов, началник на Шести сектор към отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР.

Осмо РПУ – на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде преназначен комисар Светослав Стойков, зам.-началник на Осмо РПУ.

На служителите, които освобождават постовете на ръководители на районните управления, ще бъдат предложена работа в други структури на МВР, съобразно техните професионални качества, съобщи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст