Плевнелиев и Паси на разговори с ДПС

Соломон Паси и Росен Плевнелиев

Днес, на 24 октомври, стартира ключова политическа седмица. Ще бъде решена съдбата на първия мандат. Посредниците, определени от ГЕРБ-СДС – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, ще проведат трета, заключителна среща. Тя ще бъде с ДПС. Контактната група на Плевнелиев и Паси ще се срещне с представители на парламентарната група на ДПС днес в 13:00 часа. Това съобщиха от пресофиса на президента в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев. Разговорите ще са в зала "Запад" в Народното събрание. Резултатите от разговорите ще бъдат обобщени на пресконференция в сградата на парламента от 15:00 ч.

Срещите с част от останалите формации се проведоха в събота, на 22 октомври. На масата на преговорите първо седна най-голямата партия в парламента ГЕРБ. А по-късно и най-малката – "Български възход". Всички останали политически формации в 48-ото Народно събрание официално отказаха среща с контактната група. Паси и Плевнелиев заявиха, че след края на срещите ще съберат всички предложения в декларация, която ще внесат в Народното събрание. 

След разговорите от ГЕРБ изразиха надежда останалите формации да преосмислят позициите във връзка с преговорите за кабинет. А От "Български възход" отново заявиха, че са готови да работят с всички, тъй като според тях е нужно за съставянето "антикризисно правителство". След срещите Плевнелиев посочи, че е позитивен реалист.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст