Торта развали восъчната фигура на Чарлз III в Музея на Мадам Тюсо

принц чарлз чарлс

Двама екоактивисти намазаха восъчна фигура на британския крал с шоколадова торта в Музея на Мадам Тюсо. За това пише Телеграф. Участниците в Just Stop the Oil – Ейлид Макфадън, 20 г. от Глазгоу, и Том Джонсън, 29 г. от Съндърланд, са си купили билети за Музея на Мадам Тюсо. Около 10.30 часа те са прескочили преградната ограда около фигурата на "восъчния" Чарлз III и са я намазали с шоколадов блат.

„Ние сме тук, защото се стремим да защитим нашите свободи и права, защото се стремим да защитим тази зелена и приятна земя, която е наследство на всички нас“, казаха екоактивистите след своята акция.

Те припомниха и думите на Елизабет II на миналогодишната конференция на ООН за климатичните промени в Глазгоу. „Времето за думи мина във време за действие“, цитират активистите думите на покойната кралица.

Полицията съобщи, че четирима души са арестувани във връзка със случая. От началото на октомври общият брой на задържаните участници в акцията „Спрете петрола” е близо 600 души.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст