ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Акционер в Meta против огромните харчове на Зукърбърг за метавселената

метавселена

Инвестиционният банкер и акционер в Meta Брад Герстнър предупреди, че инвеститорите губят вяра в компанията на Зукърбърг, тъй като тя продължава хвърля огромни средства за своята метавселена.

"Meta увеличи разходите и вие загубихте доверието на инвеститорите", пише председателят и главен изпълнителен директор на Altimeter Capital Брад Герстнър в отворено писмо до компанията. Гестнър е притеснен, че Meta сякаш започна да изоставя своя основен бизнес – социалните мрежи. Вместо това компанията на Зукърбърг инвестира милиарди в направата на виртуалната метавселена.

Досега потребителите са крайно резервирани, а резултатите от огромните инвестиции са почти нулеви. Според Брад Гернстнър спадът в цената на акциите отразява загубеното доверие в компанията, а не само лошото настроение на пазара.

"Хората са объркани от това какво изобщо означава метавселената", уместно отбеляза Герстнер. Според него влагането на 10 до 15 милиарда долара годишно в това начинание не е рентабилно.

"Приблизителна инвестиция от 100 милиарда долара в неизвестно бъдеще е супер голяма и ужасяваща новина дори по стандартите на Силиконовата долина", смята инвеститорът.

Според Герстнер това, което Зукърбърг трябва да направи е да предприеме масови уволнения и да върне фокуса си към социалните мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст