Делото за убийството в Борисовата градина увисна на косъм

нож

Делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. получи неочакван развой. Оказа се, че косъмът, открит на ножа, с който се твърди, че е бил убит 15-годишният Георги, не е негов. Това е заключението на експертите Николай Тюфекчиев и Борис Шарков, оповестено по време на делото в Софийския апелативен съд за смъртта на Игнатов, по което е обвинен Йоан Матев.

Ножът бе открит в шахта в района на Борисовата градина. Мястото бе посочено от брата на Йоан-Марсел, който обаче отказа да свидетелства срещу брат си.На записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента. Две години по-късно МВР стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството.

В момента текат пледоарии по делото на втора инстанция. Матев отказа да дава обяснения. На първа инстанция СГС го оправда. Прокуратурата настоява Матев да бъде признат за виновен и да бъде осъден на 9 години затвор.

Експертите са изследвали ДНК чрез митохондриален анализ. Сравнили са генетичните данни с тези на майката на Георги – Албена Игнатова. Анализът категорично е доказал,че косъмът не е нито на сина й, нито на негов роднина по майчина линия.

Повод за експертизата бе, че разгледана в предходно заседание биологичната експертиза показа, че има сходства с други косми, иззети от трупа на Георги след убийството.

Прокуратурата иска 9 години затвор за Йоан Матев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст