Кандидат-депутат с условна присъда за шофиране под влияние на дрога

Темида

Кандидат за депутат се призна днес за виновен, че е шофирал под въздействието на наркотици и че е използвал регистрационни номера за чужда кола, съобщиха от прокуратурата. Става дума за водача на листата на "Атака" в Сливен Веселин Георгиев- Лъва. 

На 2 септември в Сливен той управлявал автомобил след употреба на амфетамин и метамфетамин. На кандидат-депутата е определено "лишаване от свобода" за 1 година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от 1 година и наказание "глоба" от 1000 лв.

Същевременно обвиняемият си е служил с табела с регистрационен номер, издадена за друг автомобил, различен от този, на който била поставена. Заради това на обвиняемия е определено наказание "лишаване от свобода" за 6 месеца, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Наложено е най-тежкото от така определените наказания, а именно – "лишаване от свобода" за срок от 1 година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години и към него са присъединени 1 година "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" и 1000 лева "глоба".

Веселин Георгиев е привлечен като обвиняем след като имунитетът му беше снет по предвидения в закона ред.

Съдът одобри споразумение, сключено между СГП и защитата на обвиняемия. Определението на съда е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст