Осъдиха Йоан Матев за убийството в Борисовата градина, ВКС е на ход

Йоан Матев

Тричленен състав на Апелативен съд – София (САС) с председател Камен Иванов и членове Величка Цанова и Виолета Магдалинчева отмени оправдателната присъда на Софийския градски съд за Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено на 2 юни 2015 г. в парк Борисова градина в София, съобщиха от съда. 

Според магистратите Матев, който тогава е бил непълнолетен, умишлено е умъртвил 15-годишния Георги с нож, били са срязани множество вътрешни органи на момчето и то е починало от кръвозагуба. Заради това САС определи ефективно наказание от 6 години и 6 месеца затвор при първоначален строг режим за Матев. В същото време съдът го оправда по обвинението, че е причинил смъртта на Георги по особено мъчителен начин.

Подсъдимият Матев ще трябва да заплати по 150000 лв. неимуществени вреди за причинени болки и страдания на двамата родители на убитото момче. Подсъдимият дължи и 12000 лв. разноски по делото, реши още съдът.

Присъдата, постановена от САС, не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд. Междувременно Йоан Матев остава с мярка за неотклонение „подписка“, определи съдът и разпореди да бъде уведомено съответното РПУ за проследяване спазването на мярката, както изисква законът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст