ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подготвя се откриване на македонски културен център в Благоевград

Среща на лидерите на страните членки на НАТО на Балканите Димитър Ковачевски мин. председател РСМ

Документацията за откриване на културен център в Благоевград се подготвя и искането за това ще бъде изпратено до българското правителство, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, уточнявайки, че самият той няма да присъства на откриването на центъра, защото в неделя, за когато е предвидено то, ще бъде в Скопие. 

"Знаете, че имаме македонски културен център в София и както казахме, ще открием македонски културен център в Благоевград. Смятам, че отварянето на културни центрове е начин да се сближим и като държави, и като институции, и като граждани, и всички, които имат възможност, особено гражданите на Благоевград и пограничните райони, трябва да посещават такива събития, защото смятам, че това сплотява гражданите", каза Ковачевски.

Откриването на културен център в Благоевград беше обявено след напрежението, което се създаде в Северна Македония при откриването на център на Културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля през април. 

Македонските медии съобщиха за откриването му на 30 октомври и поканите за това са изпратени до премиерите на България и Северна Македония. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст