ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СДВР е на мушката заради незадоволителни резултати

сдвр

Ръководството на МВР не е доволно от работата на столичната си дирекция, стана ясно от думите на зам.-главеният секретар на МВР Станимир Станев. От доста време насам се анализира дейността на Столична дирекция на вътрешните работи и резултатите не са задоволителни. Имаме доста завишен брой на противозаконно отнемане на моторни превозни средства, заяви той.

"В последните седмици имаме тежки пътнотранспортни произшествия и куп други неща, които не задоволяват професионалното и политическото ръководство", добави Станев.

Вътрешният министър сменя почти всички полицейски началници в София след тежките катастрофи с жертви и случая "Семерджиев“. С постовете си се разделят 7 от 9 директори на районни управления в столицата, както и шефовете на областните дирекции в Пловдив и Кюстендил. Мотивът за смените – липса на контрол, за да не се стига до случаи като "Семерджиев“ и катастрофата на Околовръстния път.

Станев заяви, че седемте началници на районни управления не са отстранени конкретно заради случая "Георги Семерджиев“.

По думите му проверката е била извършена за цялостната организация на работа на въпросните началници, много е обемна и е над 600 страници. Конкретната смяна на тези седем началници е по чисто професионални критерии и не може да се нарече чистка или нещо друго, коментира Станев.

Всичко зависи от тяхното професионално отношение и бъдеща работа, каза Станев в отговор на въпрос дали отстранените ще бъдат отново шефове в полицията.

Станев обяви, че двамата служители, които не са осъществили достатъчно добър контрол при катастрофата на Околовръстното на София, са временно отстранени от длъжност до момента, в който приключи дисциплинарното проверка спрямо тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст