БФБ и УНСС с образователни инициативи за капиталовите пазари

доц. д-р Маню Моравенов

„Българска фондова борса“ АД и Университета за национално и международно стопанство (УНСС) подписаха споразумение за сътрудничество. Те ще си партнират в обучението на специалисти в областта на капиталовите пазари.

Споразумението беше подписано в рамките на XIX-то издание на Младежкия икономически форум, организиран от Студентският съвет при висшето училище. В рамките на форума Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, изнесе лекция „Перспективи и предизвикателства пред Българската фондова борса“. „Динамично развиващата се глобална финансова среда стимулира още поголяма синергия между бизнеса и академията. Това в краткосрочен план е изцяло в полза на бъдещите експерти, които ще се влеят на капиталовия пазар, а с по-далечен хоризонт – на икономическия просперитет на страната ни “, отбеляза той. „Меморандумът институционализира сътрудничество ни с Българската фондова борса, тъй като ние отдавна използваме вашия експертен потенциал в учебния си процес. Надявам се да ни съдействате да срещаме нашите студенти с хора от практиката, защото това ще заздрави връзката бизнес – образование и ще обогати знанията на нашите студенти с елементи от практиката. Отворени сме и за идеи за организиране на състезания или бизнес игри“, посочи проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС.

В рамките на договореностите БФБ и УНСС ще провеждат семинари, стажове, презентации, лекции и обучения за „Бакалавърски“, „Магистърски“ и „Докторски“ програми, ще обменят икономическа и бизнес информация, експертиза, опит и добри практики.

Инициативата е част от образователната програма на БФБ – BSE Advance. УНСС е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, със 100-годишна история. В университета се обучават близо 30 000 български и чуждестранни студенти. УНСС продължава да бъде най-престижното висше училище в професионално направление „Икономика“, според най-актуалното издание на Рейтинговата система на висшите училища, изготвяна от Министерство на образованието и науката.

„Българска фондова борса“ е лицензирана да извършва дейност като фондова борса от октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст