Adidas иска да се откаже от магазините си в Русия

адидас и найк

Германската компания за спортно облекло и обувки Adidas започна програма за затваряне на магазините си в Русия. Отказът се отнася до неформатните магазини и слабите като обороти, коментират експерти от сектора на недвижимите имоти.

В същото време от компанията не съобщават какъв точно брой магазини от общо 800-те обекта, с които разполага компанията в Русия, ще бъдат затворени. Друг специалист по недвижими имоти обаче посочва, че търговецът със спортни стоки може да изостави голям брой магазини. Според Павел Люлин, заместник-председател на Съюза на търговските центрове, обектите са затворени от доста време и през цялото това време Adidas плаща наем за ползването им. Тоест търговецът на дребно претърпя големи загуби в Русия на месечна база. Следователно е съвсем логично магазините да бъдат затворени, за да се коригират загубите на сегашното ниво.

По-рано стана известно, че марката Adidas, която напусна Русия, е започнала да продава стоките си чрез пазари, за да изплати своите задължения към служителите на затворени преди това магазини.

Съобщава се, че ръководството на компанията е решило да продаде стоките, за да плати на първо място на наемодателите.

По неофициална информация Adidas не е платила данъци в Русия за 10 милиарда рубли.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст