Ако Борисов иска да разговаряме – да заповяда в парламента, пред камерите

Асен Василев

Трябва да се положат усилия за редовно правителство, отговорността е на ГЕРБ. Не съм сигурен обаче, че тактиката с тези контактни групи ще даде резултат, защото при такива сложни преговори е важно да се водят разговори по политики, и от хората, които могат да вземат решения. Това коментира пред БТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев. 

Той подчерта още веднъж, че от ПП няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ, но все пак посочи, че ако Бойко Борисов пожелае да разговаря с него, "може да заповяда в парламента и да говорят пред камерите".

Асен Василев допълни, че ако вторият мандат отиде при тях, от ПП ще проведат открити консултации с всички партии в парламента, но изрази скептицизъм, че 48-ото Народно събрание ще успее да излъчи редовно правителство.

По думите му, на теория, всяка партия е готова да води разговори за реформи, но когато се стигне до момента тези реформи да се превърнат в действие, съгласието изведнъж изчезва.

"Уж всички, начело с ИТН, се бяхме разбрали, а се оказа, че Рашков като председател на КПКОНПИ е препъникамък", припомни бившият финансов министър.

По темата с бюджета Асен Василев изрази мнение, че е възможно да се приеме бюджет, който да бъде напълно изпълним.

"Служебният кабинет не е използвал нито една стотинка от взетите заеми, защото имаме излишък. В момента в сметката на финансовото министерство в БНБ има 13 млрд. лева от заеми", добави той.

В заключение съпредседателят на ПП отбеляза, че от формацията са против връщането на хартиената бюлетина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст