ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ББР кредитира повече и отчита оперативна печалба от 31.9 млн. лв.

ББР сграда

Нови кредити на обща стойност 94 млн. лева и печалба преди данъци в размер на 31.9 млн. лева е финансовият резултат на „Българска банка за развитие“ АД за деветмесечието на тази година. Кредитната институция продължава преориентацията на бизнес модела си, като ускорява новата си кредитна дейност, изцяло насочена към малките и средни предприятия.

За деветте месеца Групата на ББР е отпуснала 286 нови кредита със средна стойност на експозициите 280 хил. лв. (само за банката средната стойност е 390 хил. лв.). Следвайки трайна тенденция (и през трите тримесечия) за увеличаване на кредитирането, Групата на ББР е достигнала до 209 малки и средни предприятия от началото на годината.

Оперативните разходи на банковата група намаляват спрямо миналата година с около 10% в резултат от последователното проследяване на разходите и действията за контрол върху тях.

Нетният лихвен доход от 44.7 млн. остава почти без промяна спрямо деветмесечието година по-рано (44.9 млн. лв.), което е в резултат на погасявания на просрочени лихви по необслужвани кредитни експозиции и по-ниски разходи за лихви.

През септември ББР пусна в ход и своята дигитална платформа Business Booster, в която са подадени и първите изцяло електронни искания за кредит. Платформата има за цел да насърчи предприемачите, като им предостави напълно безплатно най-важните знания, умения и ресурси, така че да превърнат своята идея в работещ бизнес.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст