БСП пита Фандъкова за цената на арт акцията “Четем за свободата”

арт акция

Общинските съветници от групата на "БСП за България" внасят официално питане до столичния кмет Йорданка Фандъкова във връзка с организирането и провеждането на арт акцията "Четем за свободата" на стълбите на Паметника на Съветската армия. В това питане те поставят няколко въпроса. Най-важният от тях е колко струва на софиянци реализацията на идеята на заместник-кмета Мирослав Боршош по повод 250-тия ден от началото на войната в Украйна.

"За пореден път Столична община взима спорни решения, които разделят софиянци, отбелязват общинските съветници от групата на "БСП за България". – Подобни акции не са еднозначно приемани от гражданите. Затова съвсем резонен е въпросът кой дава право на заместник-кмета Мирослав Боршош еднолично да се разпорежда с парите на софиянци за подобни спорни инициативи".

Общинските съветници от БСП настояват също така кметът Фандъкова да разясни дали този проект е част от културния календар на Столична община, има ли изработен проект за арт инсталацията и с кого е съгласувано осъществяването на акцията – има ли одобрение на схемата за разполагане от главния архитект на София Здравко Здравков и от областния управител Иван Кючуков.

Друга част от въпросите на съветниците от групата на социалистите в СОС е свързана с това как и от кого са подбрани творбите и авторите, подредени на стълбите пред Паметника на Съветската армия и каква е концепцията на въпросната арт акция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст