Андрей Гюров: ГЕРБ ще скъсат ли пъпната си връв с Гешев?

Андрей Гюров

"Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента е, че в момента има масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина." Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Той изтъкна, че ако се проследят действията на всички партии и първите неща, с които искат да се занимават, единствено ПП е показала, че е с изявени политики и намерения за поставяне на важните проблеми на дневен ред.  Андрей Гюров уточни, че са влезли в 48-ия парламент с два основни принципа – да работят за решаване на проблемите и да отстояват принципите и позициите си.

Председателят на ПП заяви, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и ги попита дали са готови да скъсат пъпната си връв с главния прокурор Иван Гешев, за да могат спокойно да говорят за каквато и да е било съдебна реформа.

"Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме защо бягат от отговорност да съставят правителство?" – прикани Андрей Гюров. Той подчерта, че преговори с Бойко Борисов в никакъв случай не целят неговото унижение.

По въпроса с втория мандат, председателят на парламентарната група на ПП поясни, че от партията му имат "много ясен принцип, с който да се върне дневният ред на гражданите".

По отношение на парите на държавата Гюров заяви, че още до края на днешния ден ПП ще внесе декларация в Народното събрание, която да прикани служебния кабинет да внесе проектобюджета, който е изготвен от правителство на Гълъб Донев.

"Един такъв бюджет, удължавайки с 1/12 разходите от предишната година, може да работи само в рамките на няколко месеца. В един момент ще доведе до проблеми с платежоспособността на държавата", предупреди той.

Андрей Гюров е на мнение, че идеята на ГЕРБ за намаляване на цената на горивата е неработеща. Той допълни, че това им предложение звучи "меко казано несериозно".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст