ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България паралелно с Турция ще разследва убийството на граничаря

Иван Демерджиев

България ще разследва паралелно с Турция всички факти и обстоятелства около случая с убития в района на турската граница български граничен полицай. Това обяви пред репортери в парламента служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, Разследването ще се проведе, "за да сме сигурни, че това, което се установи там, ще бъде обективната истина и ще бъдат наказани виновните", каза той.

Има нова нова информация по разследването, но засега тя не може да бъде споделена. "Изследваме всички възможни версии. Когато има версия, в която сме сигурни в голяма степен, ще я представим пред обществеността", допълни той.

Преди това, по време на петъчния парламентарен контрол, Демерджиев обяви, че няма да бъде закрито граничното полицейско управление "Олтоманци" към регионална дирекция "Гранична полиция" – Драгоман. Първоначално, в средата на годината, е взето решение управлението на бъде закрито, но през октомври решението е било преразгледано заради спецификата на пограничните региони. Структурата и състава на "Олтоманци“" ще бъдат запазени. Прави се постоянен мониторинг от ръководството на МВР на структурите във ведомството.

Във връзка с разселването на украински бежанци в държавни бази и хотели министърът посочи, че в страната ни са установени 10 888 украинци. В държавните бази те ще получат условия и независимо от обстоятелствата, ще могат да останат в тях. Направено е необходимото всички деца, записали се да учат в учебни заведения, да продължат своето обучение в съответните места. Част от интеграцията на украинците у нас е започването на работа, с което ще отпадне и необходимостта за поддържането им, тъй като те ще могат да се издържат сами, изтъкна вътрешният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст