Още 38 млн. лв. за компенсацията от 25 стотинки за литър гориво

бензин А 95

Мярката, въведена от правителството на Кирил Петков за 25 стотинки компенсация за литър гориво при зареждане на бензиностанция ще продължи до 31 декември 2022 година.

Припомняме, че компенсацията се предоставя при зареждане на гориво с най-ниската продажна цена в конкретния обект: бензин А95; газьол (дизелово гориво); пропан-бутан (втечнен нефтен газ (LPG); природен газ. (метан).

Компенсацията се предоставя само от краен разпространител – бензиностанция, газстанция или метанстанция, който е регистриран по Закона за ДДС и е избрал да прави тази отстъпка. Тя не се прилага в обекти, в които се извършват зареждания на моторни превозни средства само за собствени нужди.

За да продължи мярката, днес Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите. Става въпрос за 38 000 000 лева.

С тези допълнителни средства ще бъде осигурена непрекъсваемост на изпълнението на програмата за изплащане на компенсациите на физическите лица, които са крайни потребители на моторни горива.

Съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., администрирането на компенсацията се извършва от Националната агенция за приходите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *