ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово заради търговска дейност

георги холянов

Общинската избирателна комисия в Ракитово с 6 срещу 4 гласа реши да отстрани от длъжност кмета Георги Холянов. Това стана след сигнал, според който градоначалникът е едноличен собственик на търговските дружества “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”. Това е нарушение на закона, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова – съпруга на кмета.

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. 

Припомняме, че Георги Холянов встъпи в длъжност кмет на община Ракитово на 11 юли тази година. До частичния вот тогава се стигна, след като почина предходният кмет на общината Костадин Холянов, който бе баща на настоящия градоначалник.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ длъжността кмет, до провеждането на редовни местни избори в края на следващата година.

"Не съм нарушил закона и ще обжалвам решението на ОИК! На късно заседание тази вечер, Общинската избирателна комисия взе решение за отстраняването ми като кмет на община Ракитово.
Това стана седмица след внасянето на сигнал срещу мен от името на Димитър Делиев", написа в своя фейсбук профил Георги Холянов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст