ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП поиска от БСП да пратят обща декларация до служебния кабинет заради бюджета

Парламент среща ПП БСП

Споделям притесненията ви за цените на петрола и газа – ако те се вдигнат много, ще се намали икономическият растеж, но ще се вдигне инфлацията. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев по време на среща с парламентарната група на БСП. 

Василев поясни, че и ПП, и БСП като цяло имат голямо съвпадение по перата, които са заложили в своите програми. По думите му е важно да се стъпи върху правилната макрорамка и правилната приходна част.

Бившият финансов министър предложи по време на разговорите двете парти да изпратят съвместна декларация до служебното правителство с молба да входират в Народното събрание проектозакона за бюджета за догодина.

"Хубаво е да поискаме служебният кабинет да внесе истинския бюджет, а не закон за удължаване на съществуващия, защото реално това не е бюджет. В сегашния вариант няма нито едно число, а само дати, в които е описано коя мярка до коя дата се удължава. Без реален бюджет всичко това, което предлагаме, ще си остане едно добро пожелание, но няма да се реализира за българските граждани", предупреди Асен Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст