Ремонтират пътищата до “Дунав мост 2”, ферибота Оряхово – Бекет и пристанищата

Дунав мост 2

Областно пътно управление – Враца обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основния ремонт на близо 137 км от републиканската пътна мрежа в областта. По отсечките преминава тежкотоварният трафик по направленията за "Дунав мост 2", ферибота Оряхово – Бекет и пристанищата Лом, Козлодуй и Оряхово.

Поръчката е с четири обособени позиции и общата й прогнозна стойност е 3 495 260 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 5 декември, посочиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Първата обособена позиция е за изработването на технически проект за основен ремонт на 15 км от път I-1 Обход на град Враца. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Той е разделен на три междинни етапа. Прогнозната стойност на поръчката е 299 920 лв. без ДДС.

Втората позиция е за проектирането на основния ремонт на четири участъка от път II-11 Козлодуй – Оряхово – Крушовене с обща дължина над 37 километра. Отсечките са с компрометирана настилка и нарушено отводняване. Индикативната стойност на поръчката е 1 505 600 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 120 дни, разделен в три междинни етапа.

Третата обособена позиция е за проектирането на ремонта на близо 78 км от второкласния път II-15 Враца – Оряхово. Индикативната й стойност е 1 557 440 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 120 дни.

Четвъртата позиция е за изработването на технически проект за основния ремонт на 6,6 км от път III-1602 Лютиброд – Челопек. Третокласното трасе е продължение на път III-1004 Паволче – Челопек и е пряк връзка между Враца и второкласния път II-16 през Искърското дефиле. Отсечката е алтернативен маршрут за леките автомобили на път I-1 Видин – Ботевград. Индикативната стойност на поръчката е 132 300 лв. без ДДС, а срокът е 60 дни.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът за реализацията им и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст