Синдикати от няколко държави обсъдиха европейската интеграция

конференцив

Синдикати от няколко държави се събраха на двудневна конференция в София, организирана от Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“. Сред тях бяха представители от Франция, Австрия, Полша, Република Северна Македония, Албания и Сърбия. Темата на конференцията е "Синдикатите от Западните Балкани: активни участници с ясни граждански и социални ангажименти за ускорена европейска интеграция".

Събитието беше открито от президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той припомни, че преди четири години по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в дневния ред отново бил поставен въпросът за интеграцията на Западните Балкани. Манолов допълни, че процесът на разширяване на ЕС още не е завършил. И застъпи тезата, че е важно държавите от Западните Балкани да са заедно.

Мария Минчева – зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК), коментира, че държавите на Балканите трябва да градят отношенията си върху общото помежду им. 

Заместник-министърът на труда и социалната политика Емил Мингов отбеляза, че поддържането на социалния диалог е ключово за решаването на проблемите за труда и капитала. Той подчерта, че високото ниво на доверие между социалните партньори, което не е лесно, безспорно е едно от постиженията на българската практика през изминалите 30 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст