ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Стоян Таслаков призна, че той е пуснал сигнала срещу Мараджиев

Парламент

Депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков призна, че той е подал сигнала срещу арестувания кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. "Десетки сигнали съм пускал към полицията заради възможни нарушения, заяви Таслаков по време на извънреден брифинг в парламента.

Тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, беше арестуван. Полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и самият той, а проверките продължиха в сградата на общината. Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверките. Той отрича причината за ареста да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по-рано, защото по всички програми на общината били минали проверки и имало коректни отчети. Засега не му е повдигнато обвинение.

Преди известно време кметът на Стамболийски отново попадна във фокуса на Специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби.

"Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два-три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма "Професионал-777", каза още Таслаков. Депутатът добави, че след като е направил преглед в търговския регистър, е установил че тази фирма няма никаква история и опит. Той посочи още, че дейността на фирмата е монтаж на климатици, а едновременно с това строи и хотели.

Също така Таслаков обясни, че Мараджиев взимал назаем строителни материали, дължал към сметището на Пловдив голяма сума пари, също така имал дълг и към кредитори от 7 млн. лв. "Нека от ГЕРБ да кажат как със заплата само той се е сдобил с толкова много имоти и такава скъпа кола", попита депутатът от "Възраждане" и допълни, че сега протестите в Стамболийски, организирани в подкрепа на Георги Мараджиев, са направени от хора, работещи в общината, тоест "това са негови хора".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст