ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът ще проведе консултации с ДПС

Президентство Консуллтации за правителство 45 НС ДПС Румен Радев

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на ДПС, съобщиха от президентството. Срещата е предвидена да започне от 13:00 часа на "Дондуков“ 2. ДПС трябва да представи позицията си за изход от политическата криза в страната, както и потенциалните си възможности за съставяне на правителство.

Президентът обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване.

Държавният глава заяви, че политическите партии трябва да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. 

Според Конституцията след консултации с парламентарните групи президентът връчва първия мандат за съставяне на правителство на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група. 

В понеделник (1ноември) президентът проведе консултации с представители на "Продължаваме промяната", а на 26 октомври Радев се срещна с ГЕРБ-СДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст