“Възраждане” с протест срещу военната помощ за Украйна

Протест на партия Възраждане

Започна протестът на "Възраждане" пред Народното събрание. Демонстрацията е срещу предложението България да укаже военна помощ на Украйна. Днес депутатите ще обсъждат проект за решение дали да бъде предоставена подкрепа на Украйна с необходимото военно оборудване.

На протеста са депутатите Златан Златанов и Николай Дренчев. Според тях, ако евентуално България помогне на Украйна с оръжия, това би означавало вмешателство във войната. Полицейското присъствие в района е засилено. 

Агитация от страна на партията за днешния протест дойде още вчера (2 ноември) от "Фейсбук“ страницата на "Възраждане".  Партията написа, че призовава всички граждани или политически организации да бъдат на демонстрацията от 8:00 ч. пред парламента, за да защитят страната си.

"Нека ясно заявим, че единствената роля, която може да има България в братоубийствения конфликт, е посредническа", написаха още на страницата си.

В момента на мястото има засилено полицейско присъствие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст