ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков: Връщането на бюлетините цели неутрализирането на ПП

Парламент заседание Кирил Петков

От ГЕРБ решиха, че честни избори вече не им трябват. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков коментира пред NOVA желанието на ГЕРБ, БСП и ДПС да може да се гласува и с машина, и с хартиена бюлетина. По думите му през 2015 г. е имало над 460 хил. невалидни бюлетини. "Представете си каква подмяна на вота на българите може да се осъществява по този метод", каза той. Според него смесеното гласуване, за каквото настояват от БСП, ГЕРБ и ДПС, би увеличило купения вот в страната. Той обаче избягваше да споменава в критиките си бившите си коалиционни партньори от БСП, които всъщност са вносители на предложението. Каза само, че по действията им ще ги познаем. 

Петков е на мнение, че желанието за връщането на хартиената бюлетина е мотивирано от опита на ГЕРБ-СДС и ДПС да неутрализират опонентите си. От ГЕРБ, дори и първа политическа сила, "вече нямат този мащаб да си правят каквото си искат", изтъкна експремиерът. Той отбеляза, че ПП е втора политическа сила, а от ДБ са увеличили избирателите  си на последните избори. "Ставаме голяма заплаха. И те (ГЕРБ и ДПС) решиха, че не могат да си позволят още едни честни избори", смята той.

Бившият министър-председател отново изтъкна, че "Продължаваме промяната" ще бъде конструктивна опозиция и разграничи разговорите за политики от тези за съвместно управление с ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст