ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протест пред парламента срещу връщането на хартиените бюлетини

Парламент протест срещу хартиените бюлетини

Пред парламента се провежда протест срещу предложението на БСП да бъде върната хартиената бюлетина като начин за гласуване. Организатори на протеста са представители на политическата формация "Изправи се, България", майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и ПП МИР. Протестиращите раздадоха на депутатите, идващи на работа, хартиени протоколи от местните избори в София през 2019 г. Разхвърляха протоколи и пред входа на парламента. 

"Връщането на хартиените бюлетини означава манипулация на изборите и кражба на гласове", заяви пред репортери председателят на "Изправи се, България" Мая Манолова. Според нея партиите, които са в 48-ото Народно събрание, нямат намерение да правят правителство или да се занимават с кризите в страната. "Статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", добави тя.

"Провеждането на избори е част от националната сигурност на България, а с връщането на хартиената бюлетина тя се застрашава", каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев. "Връщането на хартиена бюлетина означава манипулация на изборите и подмяна на вота на българските граждани", допълни той. Според него машинното гласуване е единственият вариант за провеждане на честни избори у нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст