Връщането на хартиените бюлетини означава манипулация на изборите

Мая Манолова

Активисти на "Изправи се България", майките от "Системата ни убива" и ПП МИР раздадоха на депутатите копия на изборни протоколи с множество задрасквания, корекции, преправяния при влизането на народните представители в сградата на Народното събрание. Днес е предвидено гласуването на първо четене на промените в Изборния кодекс, предвиждащи връщане на хартиеното гласуване.

По този повод лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова заяви: "Противопоставяме се на позорния опит да бъдат върнати хартиените бюлетини. Това би означавало манипулация на изборите и кражба на гласове. ГЕРБ ДПС и партията на Нинова не могат да печелят избори по друг начин. Затова връщат хартията, за да влязат в следващото Народно събрание през задния вход."

По думите на Манолова този парламент ще остане в историята като най-зловредния парламент, защото гласува износ на оръжие, хартиената бюлетина и връща статуквото. Според лидера на "Изправи се България" коалицията, която връща статуквото, си избра и председател на парламента и така статуквото се връща със съдействието на "хартиената коалиция".

"12 години ГЕРБ така печели избори – с фалшифицирани протоколи. Сега и Нинова е решила да печели избори по този начин. За ДПС е ясно", допълни тя.

"Пълен позор за депутатите, които за краткия живот на парламента няма да направят нищо за хората, а ще направят така, че да се крадат гласове и да се манипулират изборите", не спести критиката си Мая Манолова.

Тя предупреди, че партиите в парламента нямат намерение да правят правителство, нито да се занимават с проблемите на хората – доходите, сметки, поскъпването на живота. Интересува ги Изборният кодекс, който е точка №1 в тяхната програма и връщането на хартиената бюлетина. Според Манолова това е тържество за брокерите на старите партии от ГЕРБ и ДПС и като техен флагман се присъединяват вносителите начело с Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст