ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Партийни лидери са разследвани за корупция, обяви шефът на МВР

Министерство на правосъдието

„Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и те набъбват с всеки ден. Сред тях има и лидери на партии, включително и парламентарно представени“, обяви в ефира на БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Има сериозни данни за извършени нарушения, свързани с движения на финансови средства, уточни шефът на МВР. Той отказа да посочи конкретни имена, като обясни, че те много скоро ще станат ясни на обществото.

"Когато дойде моментът, в който няма да застрашавам действията по разследването, ще обявя и имената им", уточни Демерджиев.

По отношение на нередностите около АМ „Хемус“ служебният министър обясни, че към отговорност вече са привлечени девет лица. Част от тях са собственици на много сериозни дружества.

Този месец се очаква да завършат всички проверки, назначени от сегашния директор на НАП, като това ще развърже ръцете на разследващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени авансово за АМ „Хемус“.

На въпрос за появилата се информация, че страницата на Държавна агенция "Разузнаване" е била подложена на опит за хакерска атака, Демерджиев потвърди, че това е факт.

"Тя е сходна на по-рано предприетите атаки с претоварване на заявките. Става дума за имиджови хаквания, целящи да създадат определени настроения и обществени нагласи“, коментира Демерджиев и обясни, че на въпросната страница не е имало никаква сериозна информация – нито оперативна, нито лични данни.

"Тази атака е удар във въздуха и хората, които я правят, много добре знаят това, но целта им е имиджова", обясни служебният министър на вътрешните работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст