ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Актрисата Виолета Донева е убита от внучката й

нож

Внучката на актрисата Виолета Донева е задържана за убийството й, а днес прокуратурата поиска от съда постоянен арест за нея. Според държавното обвинение Ивет Стайкова е убила Донева по изключително брутален начин – множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба.
 
Съдът сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемата е извършила престъплението, за което е привлечена в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съда. Разследването по случая продължава.

Актрисата Виолета Донева бе открита мъртва в дома си в столичния квартал „Изток” в края на октомври. Донева е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков. Двамата имат един син. Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявява на сцената. Тя бе обявена за "заслужил артист" през 1974 г. и бе носителка на орден "Кирил и Методий" II степен. Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст