ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Надзирателите отново на протест заради ниски заплати

надзиратели

След Спешна помощ, и синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) започва да протестира за пари. Организацията обяви, че ще се включи в протеста на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа" и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в петък. За намеренията си синдикатът предупреди с писмо до министъра на правосъдието Крум Зарков.

От ССЗБ отново настояват за увеличение на средствата за заплати в Бюджет 2023 г. за заетите в публичния сектор и всички сфери на икономиката.

Очакваното от обществото високо професионално ниво в сектор "Сигурност" трябва да бъде мотивирано от условия на работа, съответни на тези в другите страни-членки на Европейския съюз и от предсказуема система на заплащане, която отразява важността на задачите, които служителите имат, посочват от синдиката в съобщение до медиите.

От ССЗБ настояват правителството да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 г., който залага увеличение на минималната работна заплата от 710 лв. на 850 лв. и актуализация на заплатите в бюджетния сектор с 15 на сто. Работещите в затворите призовават министъра на правосъдието да подкрепи исканията им.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст